Council of University of Wisconsin Libraries

CUWL EXECUTIVE COMMITTEE
TRANSITION MEETING

June 18, 2010

Present: John Pollitz, Vanaja Menon, Mark Rozmarynowski, Paula Ganyard, Myrna McCallister, Anita Evans

1. The CUWL Summer Conference 2011 will be June 1 & 2 at the Pyle Center in Madison.
2. A faculty representative is still needed for the Executive Committee. CUWL liaisons are also needed on some committees. The committee is in the process of naming a faculty rep from Extension.
3. Calendar for CUWL. It was decided not to have monthly conference calls and to resume the practice of having 4 face-to-face meetings per year.  The summer meeting will be July 20. The fall meeting in Superior will be set for Monday, Sept. 27, and Tuesday, Sept. 28. The winter meeting will be in Madison to coincide with WLA Legislative Day, but that date has not yet been set. The spring meeting will be April 11 & 12, but the place has not yet been set. It might be in Stevens Point if the ITMC decides to meet there and have a joint meeting with CUWL. The summer 2011 meeting will be in July, place and date yet to be decided. 
4. Tentative agenda for July meeting:

Council of University of Wisconsin Libraries
Madison
July 20, 2010

10:00 a. m.          Call to order, welcome, introductions, announcements (Menon) 30 min.

Consent agenda

  • Minutes, April CUWL Meeting.
  • Review of June 18, 2010Executive Committee minutes

10:30 a.m.           UW System report with budget information (Moriarty/Meachen) 15 min.

10:45 a.m.           WILS report (Schneider) 15 min.

11:00 a.m.           Coordinating Committee reports (15 minutes each)

  • Collections and Resource Sharing - (Rieder) 15 min
  • User Services - (Markgraf) 15 min
  • Library Technology – (Lowrey?) 15 min
  • Digital Initiatives – (Doylen) 15 min

12:00a.m.            Lunch - 30 min.(Food provided)

12:30 p.m.           Resource Discovery Process Discussion

3:00 p.m.             Break

3:15 p.m.             Efficiencies task force /WILS Proposal (Meachen/Davis)

4:15 p.m.             Next meetings - 15 min

Superior, 1 ½ day meeting on September 27 & 28 (Nordgren)

4:30 p.m.             Adjourn

5. Discussion of memberships on the coordinating committees.  Tentative committee assignments were made, and John Pollitz will follow up with some contacts that need to be made before finalizing the assignments. 

Minutes submitted by Myrna McCallister, 6/22/10